Haarproblemen door leef- en eetgewoontes

Haaruitval door voeding

Dat ongezonde voeding is slecht voor lichaam en geest, dat weten we wel. Maar toch is het bij velen nog niet bekend dat voeding ook invloed kan hebben op je haar. Ongezond en broos haar kan het gevolg zijn van een voedingspatroon dat uit balans is. Met de juiste voeding worden ook de bouwstenen van het haar gestimuleerd: keratine. Een uitgebalanceerd voedingspatroon voedt het haar van binnenuit wat de sterkte van het haar bevordert. Het gevolg: mooi en glanzend haar!

Wij vertellen je graag meer over het belang van gezonde voeding in onze salon. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Haaruitval door vitaminetekort

Een tekort aan de juiste vitamines kan de oorzaak zijn van hoofdhuid- en haarproblemen zoals roodheid, jeuk en haaruitval. Een uitgebalanceerd voedingspatroon kan ook hier helpen. Denk hierbij aan het binnenkrijgen van vitamines die goed zijn voor het haar, zoals ijzer, zink, linolzuur, vitamine B3 en vitamine B7. Deze vitamines zijn essentieel voor een goede haargroei en haaronderhoud.

Vlees, vis, eieren, peulvruchten, donkergroene bladgroenten, noten, zaden en volkorengranen zijn goede bronnen van ijzer en zink. Voedingrijk aan vitamine B3 zijn onder andere vlees, vis, zuivel, volkorengranen, peulvruchten, noten, zaden en bladgroenten. Deze voeding is ook rijk aan vitamine B7 dat daarnaast voorkomt in eierdooiers en orgaanvlees. Rijke bronnen van linolzuur zijn bladgroenten, noten, volle granen en plantaardige oliƫn, goede bronnen van ALA zijn onder andere walnoten, hennepzaad en chiazaad.

Denk jij dat jouw haarproblemen en/of haaruitval ontstaan door een gebrek aan de juiste vitamines? Probeer dan je voedingspatroon eens te wijzigen. Tot die tijd helpen wij jou graag om jou en je haar weer te laten stralen. Kom eens langs in onze salon en ervaar het zelf.

Haaruitval tijdens of na stress

Stress is nergens goed voor, dus ook niet voor je haar. Stress zorgt voor extra cortisol en adrenaline, de zogenoemde stresshormonen. Door de aanraking van deze hormonen met de talgklieren in de hoofdhuid, wordt er melkzuur geproduceerd. Dit melkzuur is slecht voor de haargroei, omdat het de haarwortelsĀ beschadigd, de lymfestroom geblokkeerd wordt en het haar poreus en fijn wordt, waardoor het sneller beschadigt. Stress is dan ook echt killing voor je haar en kan kaalheid veroorzaken!

Laat ons al wat stress bij je wegnemen door een ontspannende behandeling in onze salon, dan bespreken we tegelijkertijd wat we aan jouw haarproblemen kunnen doen. Neem contact op voor een afspraak.

Uitstellen kappersbehandeling

Door niet tijdig naar de kapper te gaan, speel je eigenlijk met de gezondheid van je haar. Een te lange tijd tussen je knipbeurten zorgt ervoor dat het haar gaat splijten en breken (denk aan de gespleten punten). Het kost dan meer moeite dan nodig is om het haar weer op te lappen. Ga dan dus ook gewoon geregeld naar de kapper. Niet alleen goed voor je haar, maar ook voor jezelf: een momentje me-time is altijd goed, toch?

Gebruik van slechte haarproducten

Heel veel vrouwen (en mannen) gebruiken niet de juiste haarproducten om hun haren mee te verzorgen. Ieder haar en haartype is anders, en vraagt ook om een andere verzorging. Het is dus des te belangrijker dat jij producten gebruikt die passen bij jouw haar! Doe je dat niet, dan kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid van je haar. Zonde toch? Onze merken Redken en Nioxin bieden alle producten die jij nodig hebt om jouw haar gezond te houden. Zo hebben wij de juiste shampoo voor hoofdhuid- en haarproblemen zoals haaruitval. Ervaar het zelf!