Hoofdhuidproblemen

Helaas is niet iedereen gezegend met een gezonde hoofdhuid. Zowel bij mannen als vrouwen komen hoofdhuidproblemen geregeld voor. Deze problemen kunnen zorgen voor ongemak en onzekerheid. Je kunt je schamen voor je rode of schilferende huid en daardoor openbare gelegenheden vermijden. Maar dat is nergens voor nodig! Onze haar- en hoofdhuidspecialisten helpen je graag bij het vinden van een passende hoofdhuidbehandeling waardoor jij na een tijd weer met een gezonde hoofdhuid naar buiten stapt!

Er zijn diverse hoofdhuidaandoeningen. Hieronder lichten twee veelvoorkomende aandoeningen kort toe.

Eczeem

Seborrhoïsch eczeem is een (hoofd)huidaandoening die veelal voorkomt in het gezicht en op het behaarde hoofd. De aandoening wordt gekenmerkt door een rode huid en schilfering. Dit kan gaan van enkele plekjes tot het gehele hoofd. Ook ‘roos’ valt onder deze eczeemsoort. Een milde vorm hiervan omvat kleine schilfertjes, maar wordt de roos ernstiger, dan kan de gehele hoofdhuid bedekt worden met dikke gelige schilfers. Roos kan bij verwaarlozing zelfs leiden tot haaruitval. Kortom: alle reden om eczeemklachten te gaan behandelen! We vertellen je er graag meer over in onze salon.

Psoriasis capitis

Psoriasis van de behaarde hoofdhuid komt vooral tot uiting bij de slapen en de haargrenzen. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier last van krijgen. Deze vorm van psoriasis wordt gekenmerkt door grijswitte schilfers (bij droog haar). Soms wordt psoriasis aangezien voor het seborrhoïsch eczeem doordat ook hier sprake kan zijn van rode hoofdhuid, jeuk en schilfers. Meestal is er hier geen sprake van haaruitval.

Maak een afspraak in onze salon als je meer wilt weten over deze of andere hoofdhuidaandoeningen en de behandeling hiervan. Wij staan je graag te woord!