Kaalheid bij vrouwen

De nachtmerrie van iedere vrouw is wel dat ze haar haren verliest. Toch komt kaalheid bij vrouwen meer voor dan je denkt. Maar liefst 40% van de vrouwen merkt na haar veertigste dat haar haar dunner wordt. Vaak wordt haaruitval dan gerelateerd aan de menopauze, maar in veel gevallen is kaalheid ook een erfelijke aandoening. Er zijn verschillende redenen die haaruitval bij vrouwen kunnen veroorzaken.

Haaruitval na stoppen met de pil

De meeste vrouwen in Nederland gebruiken de pil als anticonceptiemiddel. Maar lang niet iedere vrouw is bekend met de mogelijke bijwerkingen, waaronder ook haaruitval. Toch is haaruitval vaak hormonaal. De pil zorgt er namelijk voor dat je hormoonhuishouding verandert, en dit kan een oorzaak zijn van de haaruitval (bijvoorbeeld als je al een genetische aanleg hebt voor kaalheid). Maar ook het progesteron uit de pil kan haaruitval triggeren. Daarnaast kan ook de haarkwaliteit worden aangetast, waardoor de haarproblemen dus alleen maar groter worden.

Haaruitval (na of tijdens) zwangerschap en borstvoeding

Tijdens de zwangerschap is ook je haar onderhevig aan hormonale veranderingen. Dit kan ervoor zorgen dat je haar heel dik en gezond wordt, maar ook kan het leiden tot broos en breekbaar haar met haaruitval als gevolg. Na de bevalling of gedurende de periode van borstvoeding kun je last krijgen van haaruitval: uitvallende of gebroken haren met de vaak welbekende ‘korte plukjes’ als resultaat. Herkenbaar?! Wij helpen je met een advies op maat over geschikte producten en behandelingen om jouw haar weer te laten shinen.

Haaruitval door schildklier

De schildklier is van groot belang voor veel van onze lichaamsfuncties, zo ook voor onze haargroei. Wanneer de schildklier te snel of te traag werkt, worden er te veel of te weinig hormonen aangemaakt. Dit kan leiden meerdere klachten, waaronder haaruitval. Deze vorm van haaruitval vindt verspreid over het hele hoofd plaats, in de vorm van dunner wordend haar tot een duidelijke kale plek. In veel gevallen zorgt de juiste medicatie ervoor dat je haardos weer terug groeit, maar soms blijft haargroei achterwege. Onze haarspecialisten kunnen je dan helpen met een passende behandeling en de juiste haarproducten.

Specialisten in haaruitval

Haaruitval is niet zomaar iets. Het kan echt invloed hebben op je zelfvertrouwen en je dagelijkse handelen. Vooral voor vrouwen is het haar vaak een van de belangrijkste uiterlijke kernpunten. Bij Manowi hebben we jarenlange ervaring met haarproblemen zoals haaruitval en kaalheid. Wij informeren je dan ook graag over een goede behandeling van de hoofdhuid, waardoor haaruitval aanzienlijk vertraagd of uitgesteld kan worden. Goede haarverzorgingsproducten kunnen de kwaliteit van je haar aanzienlijk verbeteren en uitval vertragen, uitstellen en soms zelfs stoppen!

Last van (gelokaliseerde) kaalheid? Onze haarspecialisten bekijken graag samen met jou naar een geschikt behandelplan. Neem contact met ons op voor een afspraak.

TESTIMONIAL
haarproblemen quote
"Na mijn vorige zwangerschap had ik er ook last van: flinke haaruitval! Tijdens die zwangerschap hield ik al mijn haren vast maar een kleine 3 maanden na de bevalling viel het flink uit. Ik was dus al een beetje voorbereid op het feit dat dat nu weer kon geboren na mijn laatste zwangerschap... Maar voor mijn gevoel viel het nu echt met trossen tegelijk uit. Veel extremer dan de vorige keer!
Daar zat ik dan, letterlijk met mijn handen in het haar en kale plekken op mijn hoofd...
Na een geruststellend telefoontje met de salon kon ik op zeer korte termijn langskomen bij Manowi. Na een analyse van mijn hoofdhuid met micro camera werd er een behandelplan opgezet, afgestemd op de conditie van mijn hoofdhuid en mijn type haar.
Eerst een dermabrasie behandeling van de hoofdhuid want mijn haarzakjes waren flink verstopt, zoals Marion mij had laten zien op de laptop aan de hand van de camera op mijn hoofdhuid. Dit voelde meteen als een verademing voor mijn hoofdhuid, letterlijk... zo'n fris gevoel!
Na de behandeling kreeg ik een vrijblijvend advies mee: thuis doorgaan met diverse producten uit de lijn van Nioxin. Een set met een shampoo, conditioner en scalp treatment.
Aanvullend voor de kalende plekjes bij mijn slaap en oren werd Intensive Treatment Hair Booster geadviseerd, zodat de groei van de nieuwe haartjes daar gestimuleerd zou worden. Dit advies heb ik aangenomen en de producten heb ik aangeschaft in de salon.
Nu een paar weken verder is het haarverlies weer op een normaal niveau (zoals voor de zwangerschap) en zijn de kalende plekjes verdwenen door de flink groeiende nieuwe haartjes! Mocht je ook last hebben van haarverlies na de zwangerschap dan kan ik je ten zeerste een bezoek aan MANOWI in Lage Mierde aanraden!"
Judith van Limpt uit Bladel