Maak kennis met Marion

Ik ben Marion van Lierop. Ik heb een ontzettende lieve man in mijn leven, en veel fijne lieve mensen om me heen. Zowel privé als zakelijk. Ik mag dus van geluk spreken!

Met veel passie run ik mijn eigen kapperszaak Manowi in Lage Mierde. Wat ik het meest waardeer aan mijn vak is dat ik met mensen mag werken. Een verbinding kan en mag maken ... Het is heerlijk om de dames en heren, en natuurlijk hun haren, bij me in de stoel te mogen verwennen. Om te kijken en te zien wie deze vrouwen en mannen zijn en wat ik voor hen kan betekenen. Wat kan ik bijdragen zodat zij na afloop zelfverzekerd naar buiten lopen?

We kijken naar de stijl van de dame in kwestie, wat de behoefte is van haar en haar haar. Ook kijken we net iets dieper; zijn er bijvoorbeeld problemen met het haar? Waar loopt ze tegenaan? Wat heeft ze nodig? Het leveren van aandacht, service en kwaliteit staat bij mij en mijn team voorop. We kijken naar meer dan alleen het haar, knippen en kleuren: we kijken naar de persoon op de stoel in het algemeen.

Zelf ben ik een intens persoon. Ik kan ergens enorm van genieten. De voldoening die het geeft als ik iemand echt kan helpen, is met geen pen te beschrijven. Dat is uiteindelijk waar ik dit allemaal voor doe ... Daarnaast ben ik iemand die zich continu wil blijven ontwikkelen, zowel zakelijk als persoonlijk. Op persoonlijk vlak ben ik daar dagelijks mee bezig door middel van meditatie, maar ook door actief bezig te zijn met yoga, boksen en hardlopen. Door dagelijks op de mat te stappen en te mediteren, kom ik dieper tot mijn kern. Zo zie ik beter of er bepaalde issues spelen en zo ja, hoe ik daarmee om kan gaan. Als ik deze zaken accepteer, komt de oplossing veelal vanzelf op mijn pad. Ik ben ervan overtuigd dat als ik persoonlijk goed in mijn vel zit, dit zijn uitwerking heeft in zowel de privé- als zakelijke sfeer. Daarom besteed ik hier een groot deel van mijn tijd aan.

Van kapper naar haarspecialist

Van oorsprong ben ik kapper. Het zit echter in mijn natuur om dingen te willen veranderen en verbeteren als ik ergens tegenaan loop. Dat gebeurde ook met het kappersvak en haar. Ik wil gewoonweg weten waar een haarprobleem vandaan komt en er vervolgens alles aan doen om dit op te lossen. Soms ga ik volgens sommigen iets té diep in op de materie, maar dat is nou eenmaal hoe ik ben. Daardoor kwam ik in een andere tak van sport terecht en groeide ik van kapper naar haarspecialist.

Bigger life goal

Manowi helpt je om te beginnen om goed voor jezelf en je haren te zorgen. Want waaraan ga je meteen zien en voelen dat je goed in je vel zit? Juist, aan je haar. Daarnaast is haar gewoonweg het verleidelijkste accessoire van een vrouw. Het is dus belangrijk dat dit er goed uitziet.

Door mijn kennis en ervaring te delen, hoop ik meer impact te kunnen leveren op het leven van vrouwen en mannen. Ik wil hen laten zien waarom het belangrijk is om met bepaalde producten te werken. Wat het voor ze kan doen als ze goed voor hun haar zorgen. Hoe ze hun haren beter kunnen verzorgen en wat dit voor diepere impact gaat hebben op hun verdere gevoel en zelfvertrouwen. Waardoor ze dat ook weer meer uit kunnen gaan stralen en zich weer op en top vrouw kunnen voelen.

Wanneer een vrouw aan zichzelf gaat werken en goed voor zichzelf gaat zorgen, heeft dat niet alleen impact op haar, maar ook op de wereld om haar heen. Dat ga je merken, ze straalt dat uit. Ik zeg altijd: ‘vind de juiste weg tussen inspanning en ontspanning. Omdat JIJ het waard bent’. Daar geloof ik echt in. Als we goed voor onszelf zorgen, en dat zien als de basis van het leven, dan werkt het universum altijd een beetje met je mee.

Weten en leven

Je weet vaak zelf ook wel dat je goed voor jezelf moet zorgen en meer tijd in jezelf moet investeren. Maar vaak zijn we druk voor anderen, voor de kinderen, onze partners, cliënten, werknemers en andere afspraken die nagekomen moeten worden. En vergeten we daarbij onszelf.

Maar wat gebeurt er als we niet goed voor onszelf zorgen? We komen dan vaak in een vicieuze cirkel, waarbij we slechter gaan eten, minder sporten, slaapgebrek ervaren … Hierover voelen we ons dan weer schuldig (het gevoel van falen dat je niet alles gemanaged krijgt) en door dat schuldgevoel blijven we in de cirkel, iets wat weer direct (negatieve) impact heeft op de omgeving om ons heen.

Mijn advies is in zo’n geval: ga terug naar de basis en zorg eerst weer voor jou!

Door deze ‘zelfzorg’ te trainen en te leven is het herstel bij een terugval vele malen sneller en herken je bepaalde patronen direct. Zelfzorg trainen kan door bijvoorbeeld rituelen in te brengen. Mijn dag begint bijvoorbeeld altijd met Yoga, ontbijt, tandenpoetsen en daarna een heerlijke douche met uitermate goede zorg voor mijn haar. Ik neem hier dagelijks minimaal een half uur de tijd voor. Dit is mijn ritueel, zonder dit voel ik me direct minder ‘mens’.

Marion - Haarmode Manowi

Ben integer naar jezelf en je draagt bij aan de rest van de wereld!

Integer zijn naar jezelf en de dingen te doen die je zegt te doen, draagt bij aan je zelfvertrouwen. Dit kun je ook weer doorgeven aan de mensen om je heen. Wat je zelf leeft, zien anderen als voorbeeld.

Dus dat wat ik mijn team en mijn cliënten/gasten/klanten leer, moet ik zelf ook doen. De handvatten en tools die ik ze aanreik, daar kunnen ze thuis direct mee aan de slag. Ik bedoel, hoe kun je iets overbrengen aan een ander als je het zelf niet leeft?

We are Manowi

Met mijn blogs:

  • Wil ik je graag mee gaan nemen in de wereld van Manowi. Wie we zijn, wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen. Ik wil graag mijn kennis delen. Omdat er zoveel meer te lezen is aan haar. Aan haren kunnen we erg veel zien. Ze vertellen veel over een persoon. Maar wij als professional kunnen nog net wat meer zien en lezen aan het haar dan je dat zelf kunt. Ik wil je laten zien waar de pijnpunten liggen en wat we daaraan kunnen doen.
  • Wil ik je vertellen wat Manowi voor je kan betekenen op een dieper level. Zoals een stukje zorg en aandacht voor jou. De aandacht in de stoel. Het tot rust komen. Dus ook Manowi voor de innerlijke mens. Letterlijk jezelf lichter voelen op het moment dat je uit de stoel komt. Ontspanning …
  • Wil ik je meer kennis bijbrengen over het ontstaan van de Manowi-filosofie, en wat voor bijdrage dit kan leveren aan jou en jouw leven. Ook wil ik je laten zien hoe je bepaalde tools in kan zetten voor je dagelijkse haarritueel.
  • Neem ik je mee in mijn persoonlijke Manowi-wereld en wat het doet voor mij.
  • Deel ik graag wat ik tegenkom bij mezelf, mijn werknemers, en cliënten bij het haartransformatie-proces.

We zullen dus gaan bloggen over wie we zijn en wat we doen. Maar ook over voorkomende haarproblemen, zoals beschadigd haar en haaruitval, of over wat hormonen met je doen. Daarnaast komt er nog veel meer aan bod: producten, hair experiences, female barber, beautyshots, hoofdhuidproblemen, team, arrangementen, medicijngebruik en haar, voeding en haar … Genoeg om over te schrijven dus!

Zo inspireer ik je graag om wellicht eens kennis te komen maken met mij en Manowi.

Ervaar het zelf!

Liefs Marion

 

Simone - Haarmode Manowi