Geknipt

Niet iedereen is geknipt voor de kapper. Dat gold ook voor mij, liever niet op een zaterdag, liever niet in een volle zaak en liever ook niet hoeven peinzen over een gespreksonderwerp, voor je het weet begint de persoon rechts te reageren wat jij toch al te hard door de zaak schreeuwt om boven de föhns uit te komen. Het liefst dook ik een tijdschrift in probeerde de tijd braaf uit te zitten. Om vervolgens de afspraak weer uit te stellen tot mijn vlechtje op een sneu rattenstaartje begon te lijken. Want ja, dun, futloos, vettig, slap haar en weet ik veel wat voor deprimerende teksten er op mijn shampoos staan. 

Dit duurde tot mijn vriend de website van Manowi in beheer kreeg. Na het aanhoren van mijn klaagzang had hij als verrassing een arrangement geboekt bij Marion. Een Exclusieve 1-op-1 Hair Experience behandeling. Waar niet alleen mijn haar maar ook ikzelf vertroeteld zou worden met lekkere hapjes, smoothies, maar ook nog een gezichtsmassage. 

Nog een piepklein beetje sceptisch reisde ik een poosje later af naar Lage Mierde. Na een hartelijk ontvangst, snoof ik een ylang ylangachtige geur op en op de achtergrond klonk een soort klankschalenmuziekje. Marion sluit tijdens deze behandeling de deuren zodat je alle aandacht krijgt. Na een kopje koffie, een dadelhapje en een smoothie, concludeert ze na een inspectierondje dat mijn haar en hoofdhuid ook wel een vitamineshotje kan gebruiken. Maar eerst komt er een kleur in die we samen zorgvuldig hebben uitgekozen en zeker weet dat het mijn teint past. Marion gebruikt verschillende haarverzorgingsproducten van Natulique en vertelt me dat mijn haren en hoofdhuid hierdoor weer in balans komen. Na deze detox wikkelt ze mijn haar in een hot towel en masseert ze ondertussen mijn fronsrimpel weg met een droge gezichtsolie. Over mijn benen drapeert ze een warm dekentje en ondertussen maakt ze weer een lekker hapje en drankje klaar. Dit is genieten op hoog niveau! Sceptisch ben ik dus al lang niet meer! Nu een jaar later, sta ik telkens te popelen om naar Marion te gaan. Even heerlijk ontspannen. Mijn haar is nog nooit zo gezond, lang en glanzend geweest. Dankjewel Marion! 

Yvonne van der Ven

Geen Geduld

Geen geduld, vraag het iedereen die me kent, en ze zullen waarschijnlijk zeggen: geen geduld! Heb ik ook niet, geef ik meteen toe. Laat staan om een uur of langer in een stoel stil te zitten terwijl er een of twee centimeter van m’n haar wordt afgeknipt. Niet dat ik het nut ervan niet inzie hoor. Ik ben ondernemer en ben ervan overtuigd dat mijn voorkomen ook, deels althans, de perceptie van mijn doelgroep beïnvloedt. Dus ja, ik kom graag goed verzorgd voor de dag. Maar nee, dat hoeft me geen uren te kosten!

Dat veranderde toen ik Marion leerde kennen. De website van Manowi is al geruime tijd in beheer bij ons online marketingbureau, en zodoende raakten we aan de praat. Over onthaasten en een momentje voor jezelf. Over een gezonde hoofdhuid en haar. Over natuurlijke producten zonder rommel erin. Over altijd aan staan…. En toen had ze m’n aandacht, want dat doe ik; altijd aan staan. Ik heb lang gedacht dat het ondernemer eigen was, altijd met je zaak bezig zijn en klaar staan voor je klanten. Af en toe even helemaal ‘uit’ staan leek me heerlijk en nodig ook, maar hoe?

Het klinkt misschien een beetje, ehh… ja vul het zelf maar in. Het enige wat ik erover kan zeggen is dat ik het heerlijk vind. Even een uurtje ertussenuit, een relaxte behandeling, even ontspannen, koffietje met iets lekkers erbij, hoofdmassage en een shotje vitaminen. En ja, ik zie echt verschil. M’n haar zit beter, is steviger en ik ben eindelijk van die vervelende jeuk aan mijn hoofd af! Een jaar geleden heb ik een exclusieve 1-op-1 behandeling cadeau gegeven aan mijn vriendin, die is ondertussen ook verknocht.

Bram Waarma

“Wat een ongelofelijke service bij de kapsalon van Manowi. Ik kreeg naast een knip- en kleurbehandeling ook een drankje met hapje aangeboden en een relaxte hoofdmassage. Ik waande me in een oase van rust waar ik volledig op mijn wenken bediend werd. Ik voelde me even een prinses, hihi! 
Naast de verwennerij weet Marion ook heel erg goed wat goed is voor je haren. Ik verfde mijn haren waardoor het beschadigd is geraakt. Marion heeft nu slechts twee keer mijn haren op haar manier behandeld en ze voelen nu heel acht aan en ik heb mijn natuurlijke krulllen weer echt terug gekregen! 
Top service en prijs-kwaliteit verhouding is helemaal in orde!”
Anke Verhagen

“Bij Manowi wordt er altijd goed advies gegeven. En jullie persoonlijke betrokkenheid waardeer ik enorm. Doordat er écht geluisterd word ga ik altijd super tevreden de deur uit!”
Wieteke van Gastel

“Een heerlijke middag gehad bij Manowi. Helemaal alleen samen met Marion in de salon met als kado een haarpakket met heerlijke behandelingen voor mijn haar, met heerlijke hapjes en smoothies, zelfs een wijntje om nog roziger te worden. Oh ja, ook nog een handmassage. Resultaat: helemaal tot rust gekomen, goed haaradvies en een mooie coupe. Dank je wel, Marion, ik heb ervan genoten!!. Een echte aanrader als je even tijd voor jezelf wilt nemen.”
Irene Bex

“Marion zorgt vanaf het moment dat je binnenkomt dat je in de watten wordt gelegd. Ze legt uit wat ze doet, geeft goede adviezen en gebruikt goede haarproducten. Het nieuwe concept met de Hair Totaal Pakketten (dan opent Marion enkel op afspraak de salon voor 1 klant) spreekt me erg aan. O ja en mijn haren zitten ook nog eens geweldig!” 
Emmy van Poeijer-Joosten

“Manowi is meer dan een kapsalon, Manowi is een belevenis op zich.
Ik werd ontvangen met een heerlijk kopje thee met een huisgemaakte lekkernij.
Nadat Marion tijdens het kopje thee had geluisterd naar mijn wensen begon ze aan de behandeling die helemaal in het teken stond van de wens van de klant vervullen en aandacht voor mij. Geen gewone was- en knipbeurt maar verwennerij tot in de kleinste puntjes.
Wat heerlijk om een kapper te hebben die écht alle tijd neemt voor haar klant, al voelde ik mij meer gast door de aandacht die zij gaf.
Lieve Marion, voor jou rijd ik graag naar Lage Mierde.”
Kathelijn Van Dongen

“Tijdens een bijeenkomst kwam ik met Marion in gesprek en ik was benieuwd wat Marion van mijn kapsel vond. Vakmanschap wordt dan direct duidelijk want kordaat en vriendelijk gaf zij haar visie op mijn haar. Een duidelijk, krachtig verhaal, dat geeft vertrouwen!
En niet voor niets, want in een fijne sfeer zorgt Marion er met haar team voor dat ik haar behandelijk als een moment voor mezelf ervaart, mijn haar perfect valt, een natuurlijk passende kleur heeft én ik het zelf eenvoudig kan stylen. Dankjewel Marion, tot snel!”
Elsbeth van Lienden