Waarom het roer omging bij Manowi

Pleasen zonder plezier

Na een aantal jaren flink knippen, groeide Manowi zo hard dat ik het niet meer alleen aankon: het werd tijd om personeel aan te nemen. De salon draaide als een tierelier! Mensen kwamen naar Lage Mierde vanuit alle kanten van het land. Supertof natuurlijk, maar ook vermoeiend ...

Ik ben een perfectionist op alle vlakken in mijn leven en wil het altijd voor alles en iedereen goed doen: voor klanten, personeel, vrienden en familie. Dat lukte aardig, alleen vergat ik de belangrijkste persoon, namelijk mezelf. Ik wilde liefde geven en ontvangen, menselijke connecties maken, maar dat kon gewoonweg niet altijd. Het iedereen alsmaar willen pleasen, brak me op een gegeven moment dan ook op. Ik wilde het perfect doen, en verwachtte dat ook van mijn personeel. Dat daar niet altijd aan kon voldoen ... En dus besloot ik dat het anders moest. De zoektocht was begonnen.

Goede producten als basis

Ik ging op zoek naar wat ik wilde, maar wist niet goed waar ik moest beginnen. Omdat ik altijd met goede haarproducten heb gewerkt, en daar ook zeer veel waarde aan hecht, besloot ik mijn zoektocht ook te starten bij producten. Tot dan toe was het altijd zo dat ik, wanneer ik ergens tegenaan liep of niet meer verder kon groeien met mijn leverancier, op zoek ging naar de volgende. Maar nu wilde ik dat goede producten mede de basis werden van Manowi en zocht ik naar merken die meer boden dan alleen dat goede product. Die net als ik gaan voor groei, en voor verbetering en verandering als dat nodig is. Ik ben mijn search uiteindelijk geëindigd bij Natulique, een volledig natuurlijke productlijn die aan mijn eisen kon voldoen.

 

Natulique: topper op het gebied van haarverzorging

Bij Manowi werken we voornamelijk het merk Natulique. We hebben gekozen voor Natulique omdat dit een volledig natuurlijke productlijn is. Chemische producten kunnen doorwerken op de huid en zo uiteindelijk in het lichaam terechtkomen. Natuurlijke producten helpen juist om de hormoonhuishouding en cellen optimaal te houden. Iets wat precies past binnen de visie van Manowi. Meer over Natulique, lees je in dit blog.

Voor het aanbrengen van shades die het haar kleuren en tegelijkertijd beschermen, gebruiken we het gerenommeerde merk Redken.

Bij Manowi bieden we ook cosmetische behandelingen, zoals de opbouw van proteïne en vocht in beschadigd en droog haar. Met de juiste producten kun je vervolgens ook thuis werken aan dit haarherstel. Ook hier kun je met de producten van Natulique dus perfect uit de voeten.

Focus op gezonde hoofdhuid

Wat voor mij net zo belangrijk, zo niet belangrijker, is dan een goede coupe, is een gezonde hoofdhuidomgeving. Dit is echt de basis, het een kan niet zonder het ander! Bij Manowi leggen we hier dan ook de focus op en concentreren we ons op het creëren van een gezonde hoofdhuid. Dit was voor mij een tweede punt waar ik me op wilde richten bij de ‘ommekeer’ van Manowi.

De klanten die mij ons komen met een ongezonde hoofdhuid, gaan een traject in dat puur gericht is op de huidverbetering, waarbij we de haren weer aansterken door meer bewegingsruimte te creëren. Door de hoofdhuid helemaal schoon te maken met een dermabrasie behandeling, het verwijderen van dode huidcellen en talgophopingen (ontstaan door bijvoorbeeld stress, hormonen, ziekte, narcose, verkeerde voeding, veranderingen, afvallen, verkeerde producten of invloeden van buitenaf), en het stimuleren van de bloedsomloop in het hoofd, kunnen we de huid weer blijvend herstellen. Dit zijn trajecten die mij ontzettend veel energie geven! De resultaten zijn verbluffend! Het gevoel dat mijn klanten krijgen bij het zien van deze resultaten is voor mij onbetaalbaar, hun zelfvertrouwen groeit met de dag en dat is prachtig om te zien!

Werken met het juiste team

Als je dus je concept gaat veranderen en meer op de beleving, kwaliteit, aandacht, service en planning wil gaan zitten, dan kun je dit niet alleen. Het hele team moet dan wel met de neuzen dezelfde kant op staan. Dit was nog niet zo makkelijk. Mijn nieuwe Manowi-concept was een hele andere tak van sport dan alleen knippen en kleuren, je moet veel dieper kijken dan alleen dat.

Wie is deze persoon in de stoel? Wat is de behoefte van zowel de persoon zelf als van het haar? Wie is deze vrouw? Wat doet ze in het dagelijks leven? Hoe wil ze zich voelen? Wat kunnen wij hieraan bijdragen? Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat zij hier weer met een heel goed gevoel de deur uit gaat? Dat ze zich weer verleidelijk, sexy en über vrouwelijk voelt. Of juist heel krachtig en stoer. Of hoe kunnen we ergens naartoe gaan werken? Wat is het plan? Het draait allemaal om een diagnose stellen. Vragen stellen. En doorvragen. Zoveel mogelijk over die klant te weten komen, en vanuit daar richting bepalen. Dit is veel meer dan alleen knippen kleuren!

Maar zo denken en handelen, moet bij je passen. Dit wil of kan niet iedereen. En dat is oké. Maar dit betekende voor mij dus ook een zoektocht naar een team dat dit wél kon en wilde. Personeel dat wel dieper kan communiceren, kijken, luisteren en vragen stellen. Dat net zo nieuwsgierig is als ik naar de vrouw of man in de stoel … Dit alles vergt training, coaching en een open mind van je team. Wij mensen draaien allemaal patronen en vallen terug in oude gewoontes, dus het is letterlijk het transformeren van je team. En daardoor vallen er mensen af en komen er nieuwe mensen bij.

Maar dat is niet erg want juist daar zit de groei! Inmiddels heb ik een mooi team om me heen kunnen vormen die dezelfde mindset hebben als ik, en daar ben ik maar wat blij mee!

Wij maken het verschil

We kijken bij Manowi brutaal eerlijk naar onszelf om te zien waar we staan, wie we zijn en waar we naar toe willen. Simpel? Ja. Makkelijk? Nee. Maar dit doen we voor onze klanten om er te allen tijde voor hen te kunnen zijn. Echt, maar dan ook écht, te zijn. Een betere versie van onszelf te worden en daardoor ook direct een impact te kunnen maken op onze mensen om ons heen!

Wat ons drijft is de voldoening die we eruit halen om bij te dragen aan een stukje zelfverzekerdheid van een vrouw. We kunnen echt iemand helpen. Onze missie is dan ook om steeds meer vrouwen te kunnen helpen aan mooi en gezond haar. Let’s make the difference!

En nu?

Na een lange zoektocht weet ik nu precies wat ik wil. Nu staan we waar we willen staan, en kunnen we het concept naar buiten gaan dragen. Of het dan hierbij blijft? Zeker niet! Je bent immers nooit te oud om te leren en jezelf en je business te blijven ontwikkelen. Mijn zoektocht naar wat ik wil is dan misschien wel voorbij, maar plannen voor de toekomst zijn er nog genoeg!

Wil je ook weten wat Manowi voor jou kan betekenen? Boek dan een exclusieve 1-op-1 behandeling en ik vertel je alles over de mogelijkheden! Of gun jezelf en je haar gewoon eens even een écht relaxmomentje, dat kan natuurlijk ook ;-).

Liefs,

Marion